11 mar 2011

DESCUBRINDO A AUGA

A auga fervida está máis contaminada que a do tempo?

A auga pode estar contaminada por substancias químicas (plaguicidas, xofre, etc.) ou por microorganismos (bacterias, protozoos, etc.). Fervela podería servir para destruir gran parte dos microbios, pero non a maioría das substancias que contén. Incluso, como unha parte da auga se evapora mentras ferve, este tratamento podería aumentar o grao de contaminación.

Por que din que a auga é insípida e cando a bebemos si que sabe?

A auga pura é insípida, pero apenas existe na natureza. Por iso a que bebemos contén minerais ou outras substancias disoltas (como sales) que son as que lle dan sabor. Se nos fixamos na etiqueta dunha botella de auga podemos comprobar como é a súa composición, e se comparamos botellas de marcas distintas veremos que a composición pode ser diferente.

As gotas de auga non olen, ole a flor
A auga é inodora
A auga non ten cor, é incoloraA auga pura non ten sabor, é insípida

Miriam Castro Deus

1 comentario:

ESO Viaño Pequeno dijo...

Mesmo da sede vendo a esa rapaza bebendo auga, non parece que sexa insípida, parece que sabe moito.